B technik s.r.o. OTEVÍRACÍ DOBA:
po-pá 8.00 - 16.00 hod
Brněnská 723, Třebíč / +420 568 820 755

DAKR pro naše zákazníky

DAKR pro naše zákazníky

Stroje pro situace, když Vám něco přeroste přes hlavu

To se nám to tu pěkně sešlo
Naši dva ctění zákazníci se nezávisle na sobě (a téměř ve stejnou dobu) rozhodli si na vlastní kůži vyzkoušet kvalitu a spolehlivost české firmy DAKR, která vyrábí tyto vysoce užitečné stroje.
Panter FD 2 a Panter FD 3. Pomocníci v situacích, když vám něco přerostlo přes hlavu. Třeba tráva.
Úplně našim zákazníkům závidíme ten opojný pocit nadšení, který je čeká, až poprvé vyjedou s těmito nablýskanými stroji na svůj pozemek.
Ať Vás práce baví

Celý článek >>
KNIPEX

KNIPEX

Představení značek - díl druhý

Hezký den milí zákazníci a naši obchodní přátelé,
dnešním příspěvkem bychom rádi pokračovali v našem facebookovém seriálu, ve kterém představujeme naše srdeční značky nářadí, za kterými si pevně stojíme a se kterými se můžete potkat u nás na prodejně.

Celý článek >>
WERA

WERA

Představení značek - díl první

Naši milí zákazníci, obchodní partneři a přátelé.
Protože se naše profesní životy kvůli aktuální situaci trochu pozměnily, možná snad i trochu zpomalily, rádi bychom této situace využili k něčemu užitečnému a chtěli bychom vám zde nabídnout drobné rozptýlení od starostí a nejistot, které určitě zaměstnávají vaše myšlenky.
Připravili jsme si pro vás malý seriál, ve kterém vám s hrdostí budeme postupně představovat firmy vyrábějící stroje a nářadí, které na naší prodejně nabízíme a které máme opravdu rádi.
Není to totiž náhoda, že nabízíme právě tyto značky, je to naše profesionální přesvědčení, že právě ony jsou tím nejlepším, co vám můžeme nabídnout a za čím si s jistotou můžeme stát.
Jsou to firmy, které svoji práci dělají poctivě a vy díky jejich spolehlivosti můžete odvést kus dobře odvedené práce. Díky nim se z vás stávají nadšenci, náležitě hrdí na svoji práci.

Celý článek >>
Historie vrtaček

V průběhu času se nám na prodejně sešlo hned několik historických skvostů ručního nářadí.
Zajímalo nás, jak se třeba takové vrtačky v průběhu času vyvíjely a výsledek nás opravdu překvapil.

První ruční vrtačky se objevují již v Neolitu, mladší době kamenné, 6.tis.-3,5 tis. před Kristem. Zde poprvé dochází k vrtání kamene. První vrtačkou tak byla tzv. luková a smyčková, která také sloužila k rozdělávání ohně.

Posuneme-li se o několik řádek dál do minulosti, dostaneme se k 20. srpnu 1889, kde Arthur James Arnot patentoval první elektrickou vrtačku na světě, která ovšem nebyla ruční a svou velikostí byla určena pro těžební úkoly.

Jen o pár let později Wilhelm Emil Fein vyvinul a sestrojil první ruční elektrickou vrtačku. Byl to německý podnikatel a konstruktér, který se narodil v Ludwigsburgu. Firma, kterou založil s bratrem Carlem v Kalsruhe, se nazývala C. & E. FEIN a její počátky sahají do roku 1867.

Putujeme po pomyslné časové ose dále do roku 1924 k firmě Milwaukee.

A.F. Siebert v tomto roce začal vyrábět první přenosnou vrtačku o nízké hmotnosti, určenou pro práci jednou rukou, s názvem „Hole-Shooter.“

časová osa

Perličkou na naší cestě je firma Black and Decker, která v roce 1971 vyslala svoje akumulátorové vrtací kladivo a kompaktní vrtačku s úpravou pro účely kosmonautiky na měsíc v programu Apollo 15.

 

Zde naše malá cesta historií ručního elektrického nářadí končí. Na konec našeho dnešního povídání se můžete pokochat přiloženými fotkami starého nářadí, které jsme dostali darem od našich spokojených zákazníků a tímto jim všem moc děkujeme.

 

Zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bow_drill

https://www.blackanddecker-usti.cz/kdo-jsme/historie

https://cz.milwaukeetool.eu/header/about-us/milwaukee-story/history/

Celý článek >>
B TECHNIK v novém
Po celoprázdninových přípravách jsme se přestěhovali do nové prodejny a 14. září jsme uspořádali slavnostní otevření. Počasí nám sice nepřálo, protože pršelo jeden jediný den po a před dvoutýdenním slunečnu, ale naše skalní příznivce to neodradilo a přišli se podívat na to co jsme připravili.
Po celý den byli technici z předváděcích stánků připraveni ochotně poradit a vyzkoušet své nářadí a stroje, všichni pracovníci byli „na place“ a neformálně debatovali se zákazníky, dřevorubci předváděli svoje svaly při závodních disciplínách, ale i v dřevosochařství a panovala dobrá nálada.
V 10 hodin přišli představitelé kraje, města a podnikatelů aby slavnostně přestřihli pásku do nové prodejny a pronesli pár slov.
Na závěr dne došlo pivo, limonáda, řízky i koláče. Jen kávovar stále jel v plném tempu a tak i my všichni jedeme dál. Stavte se za námi podívat do naší nové prodejny v Třebíči na Brněnské ulici vedle kruhového objezdu.
Petr Šmejkal – jednatel B TECHNIK s.r.o. 
Celý článek >>
Rozhovor s Martinem Komárkem

Martin Komárek - reprezentant České republiky v dřevorubeckém sportu STIHL® TIMBERSPORT® SERIES. Držitel českého i evropského rekordu ve Springboardu.

Tento muž není ve světě TIMBERSPORTS žádným nováčkem, takže ho netřeba dlouze představovat. Jak tento mistr dřevorubec žije a jak se připravuje na závody? Zeptali jsme a přinášíme vám tak jedinečný rozhovor pro B TECHNIK s.r.o.


B TECHNIK: Dobrý den, pane Komárku. Vrchol sezóny v TIMBERSPORTU proběhne v Písku 28. září 2018. Máte tip na největší favority?

Martin Komárek: V posledních letech se u nás popředí velice vyrovnalo, celkově může do pořadí promluvit osmička sportovců, ale do poslední disciplíny jde jen 6 závodníků a ti si myslím, že budou riskovat a to bude pro diváka zajímavé. Jmenovitě např. Karel Diviš, Martin Roušal, Zdeněk Maťha, nebo Martin Kalina.

B TECHNIK: V současnosti se všichni nováčci účastní tréninkových kempů, kde jste jedním z instruktorů (trenérů). Byl ve vašich začátcích také takový kemp? Jak na něj vzpomínáte?

Martin Komárek: Ano, prostě skvělé, nové, pěkné, profesionální, prostě jiný svět. Tak se to snažím dělat i já.
Byl v Ruhlpordingu v biatlonové aréně v Německu a účastnilo se jej šedesátka zájemců z Evropy. Trenér byl šampión z USA Jim Collber a Němec Werner Brohammer. U nás ani jinde to nikdo neznal a nebyla jasná budoucnost, mě to neskutečně chytlo a přizpůsobil jsem timbersportu další roky života a nelituji toho.

B TECHNIK: Koncentrace je při závodech asi nezbytnou nutností. Často od sportovců slýcháme, že je výkon daleko více v hlavě než v rukách. Jak je tomu ve vašem sportu? Je koncentrace důležitější než svaly?

Martin Komárek: Ano, ale platí to v situaci, kdy se v závodě sejdou sportovci s podobnou výkonností, tzn. sílou, rychlostí, přesností a srovnatelným vybavením. Pak vždy záleží, jaký má daný závodník den, zda má svou běžnou výkonnost, jestli mu vybavení sedí na dané dřevo a jestli chybuje nebo naopak pokládá své rekordy. Někdy také rozhoduje schopnost závodníka jít na hranu rizika, štěstí na okolnosti a umět se soustředit. Pro mne je také základ podpora v rodině, u diváků  a vnitřní pozitivní energie.

B TECHNIK: V rozhovoru pro noviny Blesk, jste prozradil, že trénujete v JZD, kde jste sám a nikoho nerušíte. Jistě věnujete tréninku hodně času. Můžete to vypadat, že jste takový vlk samotář. Je to pravda?

Martin Komárek: Práce trenéra, exhibice, show, veletrhy, přejezdy stovky kilometrů. Tam všude jsou tisíce lidí. Proto na trénink a celkově mám rád klid, možná jen proto, že ho mám málo, nebo prostě tak. 

B TECHNIK: S dřevorubeckým sportem jste začal před sedmnácti lety. Kde berete motivaci a touhu trénovat a závodit i po tak dlouhé době?

Martin Komárek: Motivaci a sílu mi dávají mé 3 děti a závodění mne moc a pořád baví, každopádně je to čím dál na tělo náročnější a čas pro trénink je často velké sebezapření, ale to je daň za závodění. Nechci rozlišovat vliv věku ke sportu, hlavně je důležité, aby celkové pozitivní vlivy, převýšily ty negativní a pokud tak bude, musím pokračovat :O).

B TECHNIK: V září vás rádi přivítáme u nás v Třebíči u příležitosti otevření nové prodejny B TECHNIK. Víme, že zde nebudete poprvé. Jak se vám Třebíč líbí a co zde rád navštěvujete?

Martin Komárek: Podívejte se, mám celkem pracovně naši vlast procestovanou, ale stále mne překvapuje, nevážíme si nejen krás přírody a neskutečné architektury, ale i životního stylu, který je u nás vzhledem ke světu nadprůměrně hektický, problém je, že je vše vykoupeno negativním působením na přírodu, naším stresem, špatnými mezilidskými vztahy a celkovým vytvářením problémů, kde nejsou, a to je škoda.

K našim krásám patří pravě Třebíč, náměstí má kouzlo a rád bych se v budoucnu více seznámil s Židovskými stavbami, ale nejdříve si vzpomenu na před lety konaný závod v Borovině, diváci, místo, atmosféra, prostě Borovina, můžu říci byl jeden z NEJLEPŠÍCH závodů za 15 let pořádání u nás. Byl jsem tam během 7 let několikrát a kam to tvůrci dotáhli, klobouk dolu, úžasné…

B TECHNIK: Děkujeme za rozhovor. Přejeme mnoho úspěchů ve vašem sportu a srdečně se na vás těšíme 14. září v Třebíči.

Martin Komárek: I já se těším, věřím, že budou příchozí spokojeni a srdečně je zvu, děkuji za rozhovor a musím přiznat, že dělám často rozhovory, ale takto inteligentní otázky nemívám, děkuji.


Celý článek >>
Stěhujeme se!


Stěhujeme se!

Voláme do světa tak nahlas, jak jen umíme. Proč? Protože si přejeme, aby nás naši zákazníci našli i po tom, co opustíme zdi bývalé prodejny B TECHNIK na Viktorinově ulici. Otevíráme pro vás novou prodejnu a to na adrese Brněnská 723 v Třebíči. Pokud tápete, kde to vlastně budeme, stačí, když vám napovíme, že naše nové sídlo leží přímo u kruhového objezdu, jen malý kousek od prodejny Kaufland.

Dovolujeme si vás tímto pozvat na slavnostní otevření 14.9.2018. A bude to velký!

Předvedeme vám čistící a úklidové stroje od značky Nilfisk, lesní a zahradní techniku německé firmy STIHL, zahradní a zemědělskou techniku českého Dakr, profesionální kompresory Schneider, elektrické a akumulátorové nářadí Makita, komunální a zahradní techniku značky Iseki a vysoce kvalitní nářadí Festool a to v plném výkonu, nasazení a naživo.

Budete si jej moci osobně prohlédnout i vyzkoušet a pokud si přineste například vlastní materiál, můžete si jej rovnou na místě zpracovat.

Martin Komárek, reprezentantem České republiky v dřevorubeckém sportu STIHL® TIMBERSPORT® SERIES, který vám předvede ukázku svého mistrovství v závodech s neopakovatelnou atmosférou. A můžeme prozradit, že tento muž se sekerou opravdu stojí za vidění.

Připravili jsme pro vás řadu soutěží, takže si ti, kterým bude přát štěstí, odnesou kromě dobré nálady i hodnotný dárek.

Budeme tu pro vás celý den a tak jsme mysleli i na nějaké to občerstvení. Pivo, řízky, káva i koláče nebudou chybět. A to není všechno! Zvažujete koupi některého stroje, ale stále váháte? Sleva 10% na vše je tu pro vás.*

Přijďte se za námi druhý pátek v září podívat, jste srdečně zváni.


* Sleva 10% je platná pouze 14.9.2018

Sledujte nás na našich Facebookových stránkách, ať vám neuniknou žádné informace: Facebook B TECHNIK s.r.o.

 

Celý článek >>
Martin Komárek - reprezentant České republiky v dřevorubeckém sportu  STIHL® TIMBERSPORT® SERIES u Vás!

Baví vás tento mistr svým dřevorubeckým uměním, ale ještě jste ho nikdy neviděli naživo a v plném nasazení?
Máme pro vás dobrou zprávu. Přijede k nám do Třebíče na slavnostní otevření nové prodejny B TECHNIK 14.9.2018 na Brněnskou 723 v Třebíči.
V exhibiční show ukáže jak probíhají závody TIMBERSPORT.

Osobní rekordy Martina Komárka:

Springboard

STIHL Stock Saw 

Standing Block Chop 

Standing Block Chop  

Single Buck 

Underhand Chop 

Underhand Chop 

Hot Saw 

42,69 s - evropský rekord - 2008 (ME-Quali), topol

9,445 s - světový rekord - 2010 (U.S. Series), borovice

18,20 s - 2009, topol černý

22,67 s - evropský rekord - 2008 (ME-Quali), borovice

12,02 s - 2016 (MČR) borovice vejmutovka

18,09 s - evropský rekord - 2012 (MS) topol černý

17,86 s - evropský rekord - 2012 (French O.) borovice

6,05 s - 2010, topol černý

 


Celý článek >>